Bonusbok: Som eld

Som eld fick jag med mig från ett väldigt trevligt mingel hos Lilla piratförlaget i början på juni. Jag började läsa boken på vägen hem och kunde inte sluta!

Boksomelden handlar om Anna och Louise som möts på en skärgårdsö på sommarlovet. Anna är från Rågsved, hennes pappa har haft den lilla stugan på ön så länge hon kan minnas. Louise föräldrar köpte villan på ön i år, allt är shabby chic och hon vill verkligen inte vara där. Hon vill åka till Oslo med Mimmi, eller bara stanna i stan! Anna och Louise möts på båtbryggan och deras nyfikenhet på varandra är för stark för att stå emot. En finstämd kärlekshistoria utvecklar sig och givetvis dyker det upp komplikationer på vägen. Rädslor och jobbiga tankar sätter käppar i hjulet för dem båda.

Det jag verkligen älskar med den här boken är att det inte görs någon stor affär av att det är två flickor som förälskar sig i varandra. Det är bara en vacker berättelse om den första starka kärleken. Klasskillnaderna tar stor plats och både Anna och Louise har problem som påverkar deras familjerelationer. Som eld av Sara Lövestam är en somrig och finstämd bladvändare som speglar sin samtid väl, jag hoppas verkligen att den får en Augustnominering.

Advertisements

One thought on “Bonusbok: Som eld

  1. Pingback: Projektet så långt: juni och juli | Hyllvärmarprojektet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s